“Домаће-природно” у Тополи

НАСЛОВНА / Насловна страна / “Домаће-природно” у Тополи

Први Фестивал „Домаће-природно“ одржан је 19. и 20. маја у Тополи, окупивши на једном месту преко хиљаду учесника и посетилаца.

Сунчан мајски викенд потпомогао да велики број мештана изађе у центар Тополе, прошета улицом Кнегиње Зорке у којој су били излагачи домаће радиности, рукотворина, заната, хране, меда, цвећа и разних етно производа. Жене из Удружења жена из Тополе излагале су домаће колаче, погаче и пите, по традиционалним српским рецептима, које су гости могли да дегустирају. Манифестацију је првог дана отворио председник Скупштине општине Драган Јовановић, након чега су на отвореној бини у центру Тополе наступили чланови КУД-а «Опленац» из Тополе.

Од 17 часова, на истом месту, започео је фестивал ветерана, на ком су се са играма из свог краја представила преко 30 културно уметничких друштава из целе Србије. Другог дана манифестације публици су се представили ансамбли КУД-ова „Костолац“ из Костолца, „Абрашевић“ из Аранђеловца, „Горња Гружа“ из Топонице и „Опленац“ из Тополе. Идеја о очувању народне традиције и фолклора и овога пута се показала као одличан начин да се народ измами из својих домова и овај мајски викенд проведе радосно уз песму, игру и дружење.

Захваљујемо се свим гостима који су нас посетили током фестивала, надамо се да су се лепо провели и са собом понели лепе успомене. Такође, желимо да се захвалимо и свим спонзорима, организаторима и суорганизаторима као и волонтерима, који су помогли у реализацији фестивала.

 

За више информација посетите званичну презентацију К.Ц. Топола