ЗИМНИЦА ТУРА

Упознајте нетакнуту природу села наше општине, уживајте у интерактивним радионицама гастрономских специјалитета старе традиционалне кухиње и припреме традиционалних јела, као и умећа припреме зимнице по дуго чуваним рецептима!

Будите активни учесник у воћњацима, ливадама, повртњацима , кухињи на отвореном и затвореном  и дегустатор специјалитета! Научите све што нисте знали о традиционалним рецептима!

Чекају Вас нова кулинарска умећа, а природно окружење које одише здравим и чистим ваздухом, биће прави препород за душу и тело!

 

 

Напомена:

Погодно: за групе, као и за пословне кориснике ( Team Building ), али по захтеву могуће је организовати и индивидуалне туре за мањи број посетилаца!

Тура је сезонског карактера и могуће је организовати је у периоду од пролећа до касне јесени.

Само нека од села, у којима је могуће организовати туру:


Село Овсиште, дестак километара удаљено од Тополе. Ово прелепо шумадијско село смештено на брежуљцима изнедрило је родоначелника српске сатире Радоја Домановића. Његови потомци задржали су бриткост, виспреност , креативност,којом привлаче старију и млађу популацију. У самом центру села смештен је комплекс базена Сунчев брег који ово место чине идеално место за одмор.

Село Трнава девет километара удаљено од Тополе настало је током 18. века, помиње се и у 15.веку у старим записима.Током последњих деценија село је по броју становника највеће у Општини Топола . Мештани села се углавном баве пољопривредном производњом, пре свега ратарством, воћарством, цвећарством ,што туристима нуди активан одмор на селу,уз припрему традиционалне хране и пића.