Изабрана најлепша дворишта Централне Србије

НАСЛОВНА / Насловна страна / Изабрана најлепша дворишта Централне Србије

На манифестацији Карађорђеви дани у Рачи, на отвореној сцени испред Дома културе, додељене су награде за најлепша дворишта у Централној Србији. У јакој конкуренцији победника на локалним манифестацијама спроведеним на подручју Крагујевца, Тополе, Лапова, Рековца, Кнића, Баточине, Раче и Деспотовца, изабрана су најлепша дворишта региона, у четири категорије: најлепше двориште, најлепше парк двориште, најлепше етно двориште и најлепши детаљ.

У категорији „Најлепше двориште“ у Централној Србији победник је Радмила Перовић из Петровца, територија града Крагујевца. Друго место освојила је Ивана Јовановић из селаЧестин општина Кнић, док је треће место припало Зорану Бојковићу, из Брзана, општина Баточина.

За ,,Најлепше парк двориште“ проглашено је двориште Петра Петровића из села Јарменовци на обронцима Рудника, општина Топола. Друго место припало је Небојши Костићу из Мирашевца, општина Рача, а треће место Анка Станковић из рековачког села Калудра.

Награду за „Најлепше етно дворише“ добио је Радиша Радовановић из Кнића, друго место заузело је двориштеДрагице Гајић из крагујевачког села Дулене, а треће Ратко Јовановић из села Велика Крушевица, општина Рековац.

,,Најлепши детаљ“ Централне Србије за 2017. годину, по мишљењу жирија, налази се у дворишту породице Милојичић из Брзана, општина Баточина. Друго место у овој категорији освојио је Владан Батавељић из села Доње Грбице, Крагујевац, а треће место Александар Ђоковић из Раче.

Комисија, сачињена од представника организатора манифестације, локалних туристичких организација Крагујевца, Тополе, Рековца, Баточине, Лапова, Кнића, Деспотовца и Раче, имала је тежак задатак да издвоји победнике. Зато су ове године додељене и специјалне награде, укупно 7, у свим категоријама. Награђеним учесницима додељене су вредне награде, које су организатори обезбедили захваљујући бројним спонзорима и пријатељима манифестације.

Текст: ГТО  Крагујевца – Емина Видосављевић

 

ИЗАБРАНА НАЈЛЕПША ДВОРИШТА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ