Караван ”Види Србију, савршени одмор ти је надохват руке” – Београд 07.07.2017

НАСЛОВНА / Насловна страна / Караван ”Види Србију, савршени одмор ти је надохват руке” – Београд 07.07.2017

Туристичка организација ”Опленац” Топола као део Каравана ”Види Србију, савршени одмор ти је надохват руке”  07.07.2017. године на завршном предстрављању у Београду промовисала је  туристичку понуду наше Општине.

Интересовање за нашу дестинацију, споменичко наслеђе, смештајне капацитете, сеоска туристичка домаћинства, руком сликане сувенире радионице ”Етно Арт” и Јелене Лазић, наших победница са такмичења за најбољи сувенир Србије и врхунска вина 6 винарија Опленачког виногорја.

Текстом који следи најављена је промоција Тополе као туристеичке дестинације:

Топола – једна од седам општина централне Шумадије, туристичка је дестинација која плени богатством споменичког наслеђа, причама о прошлости и садашњости, краљевима и задужбинарима, чувеним опленачким винима – коју годишње посети преко 100.000 регистрованих туриста са купљеним улазницама за обилазак локалитета.

Топола је колевка династије Карађорђевић али и престоница српских чокота, о чему сведочи највећи број регистрованих винарија у једној општини, као и развијен туристички производ – Опленачки пут вина. Укусе и мирисе опленачких вина прати одлична гастрономска понуда угоститеља који су се потрудили да споје традицију шумадијске кухиње са традицијом справљања краљевских вина са Опленца.

Топола је место где се већ 54 године другог викенда октобра организује привредно туристичка манифестација Опленачка берба коју прати Сабор изворног народног стваралаштва – које су Тополу уврстиле на мапу туристичких дестинација Европе у категорији туризам и локално нематеријално културно наслеђе.

О Тополи се може још дуго причати, али праве утиске понећете ако нас посетите.

Добродошли у Тополу

Добродошли на Опленачку бербу , успут посетите презентацију посвећену Опленачкој берби ( www.oplenackaberba.com).

Кроз Опленачку бербу и Тополу повешће нас Никола Радојевић, члан Драмског студија КУД-а Опленац из Тополе – сценским приказом чувене песме Добрице Ерића – „Вашар у Тополи“

Играчки ансамбл КУД „Опленац“ из Тополе – победници Шљивика 2015. представиће се играма из околине Београда и играма из Западне Србије.

КАРАВАН ”ВИДИ СРБИЈУ, САВРШЕНИ ОДМОР ТИ ЈЕ НАДОХВАТ РУКЕ” – БЕОГРАД 07.07.2017