Отворен Визиторски центар у Тополи

НАСЛОВНА / Насловна страна / Отворен Визиторски центар у Тополи

Министар трговине, туризма и телекомуникација у Влади Србије, Расим Љајић свечано је отворио Визиторски центар у Тополи. Поводом тога врпцу су заједнички пресекли министар Расим Љајић, председник Скупштине општине Драган Јовановић, директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић и директорка ТО “Опленац”, Љиљана Тодоровић.

Министар Љајић и многобројни гости упознати су са садржајем и капацитетима објекта, од сувенирнице, конференцијске сале до смештајних капацитета. Председник Скупштине Драган Јовановић искористио је повољну прилику да уручи министру Повељу “Рођење Пресвете Богородице” – награду коју Расим Љајић због заузетости није стигао да прими прошле године поводом Дана и славе општине Топола.

У обраћању новинарима министар трговине, туризма и телекомуникација је рекао да је Визиторски центар резултат партнерског односа локалне самоуправе и Владе Републике Србије. Нагласио је огроман потенцијал и туристичку посећеност Тополи. Министар Љајић сада жели да се од излетничке дестинације, када се у Тополу дође на један дан, концепт туризма усаврши. Истиче да ће Топола само обогатити своју понуду како захваљујући постојећим улагањима, тако и будућим у наредној години, када ће се на овом простору градити трг, етно пијаца и други садржаји. “Хоћемо да с једне стране обогатимо туристичку понуду, а да са друге стране то буде подстрек за приватне инвестиције, за приватне улагаче”, рекао је министар стављајући акценат на смештајне капацитете. Он сматра да је око 360 лежајева у понуди мало за Тополу. Садејством онога што ће приватни сектор улагати и онога што ће држава улагати биће створени услови да Топола постане један од лидера туризма у Србији. Расим Љајић је том приликом акценат ставио на вински туризам, рурални туризам, манифестациони туризам и богато културно наслеђе као елементе који красе туристичку понуду Тополе и региона.